Mantelzorgers

samenLEREN

Online cursus individueel

Heb je het idee dat je wel wat extra kennis en vaardigheden kunt gebruiken maar ontbreekt je de tijd? Dan kun je de online cursus volgen. Op jouw eigen moment op jouw eigen plek! Aanvullend kun je gebruik maken van begeleiding door MantelzorgWerkplaats. Volgens een vaste methode met uitleg, oefening en terugblik.

Afhankelijk van je tijd, je zorgvuldigheid en je voortgang duurt de cursus twee tot vier uur. Je hebt maximaal een jaar toegang tot de cursus.

Ben jij een mantelzorger die aan het begin van je zorgreis staat? Of ben je al een tijd aan het zorgen voor een ander en merk je dat dit gaat wringen? Meld je dan aan voor de online cursus en begin direct! Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe snel je de cursus doorloopt.

Na de cursus heb je meer zicht op je eigen zorgsituatie, ben je in staat tot het realiseren van meer evenwicht, ken je je kritische valkuilen, weet je op tijd hulp te vragen en heb je je veerkracht vergroot.

Uit ervaring blijkt dat veel mantelzorgers het prettig vinden een deskundig klankbord te hebben om een zo groot mogelijk rendement uit de cursus te halen. Eventueel kun je deelnemen aan een zelfhulpcommunity om elkaar te versterken. 

De begeleiding bestaat uit vijf contactmomenten. 

Een cursus kost  € 99,00 inclusief 21% btw

Heb je een aanvullende zorgverzekering? De meeste zorgverzekeraars vergoeden dan deze cursus. 

Online cursus in een groep

Vind je het fijner om zelfstandig te werken en tegelijkertijd een steuntje in de rug te ervaren van andere deelnemers aan de online cursus? Kom dan ook bij de besloten community onder leiding van de MantelzorgWerkplaats.

In 5 stappen MantelzorgWijzer

Groepscursus

Ben je iemand die vooral leert door anderen te ontmoeten in een cursus?   Houd dan deze website in de gaten of laat het weten! Bij voldoende aanmeldingen gaan deze cursussen vanaf voorjaar 2021 van start. Iedere cursus omvat vijf bijeenkomsten van twee uur.

Er zijn cursussen voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie, of met NAH, er is een cursus voor werkende mantelzorgers en er is een algemene cursus over samenwerken met beroepskrachten. De bijeenkomsten vinden plaats op een centrale plek.

Walk & talk

Combineer je graag het nuttige met het aangename? In het voorjaar van 2021 start er een openluchtcursus “Walk & Talk” voor mantelzorgers! De enige voorwaarde is dat je goed ter been bent. Wil je hierover meer informatie neem dan contact op.

Bekijk de polisvoorwaarden van je zorgverzekering  of je in aanmerking komt voor vergoeding van de kosten.

samenHELPEN

Deelnemers aan een cursus kunnen elkaar na beëindiging blijven ontmoeten!  De MantelzorgWerkplaats ondersteunt die wens tot zelfhulp en faciliteert een ruimte en begeleiding.

Bij een zelfhulpgroep ondersteun en help je elkaar en zie je elkaar regelmatig.

 samenZORGEN

Incompany

Op de juiste wijze communiceren is voor mantelzorgers steeds belangrijker in het samenspel  tussen verzorgde en beroepskracht. Zowel thuis als in de instelling. Cliëntenraden en familieraden krijgen een groter aandeel in beleidsvorming. Hoe is het om in de schoenen van de ander te staan? Met dialoogsessies leren we van elkaar. Op aanvraag is een aanbod af te stemmen.

samenKOMEN

De stem van de mantelzorger

De ervaringen van de mantelzorger zijn voor beleidsmakers en beroepskrachten vaak een eye-opener. Als geen ander kan de mantelzorger zijn publiek raken met een uit het hart gegrepen verhaal. Deze mantelzorgers zijn als het ware ambassadeurs en vertolken de stem van vele andere mantelzorgers.

Voor de ambassadeur betekent dit een nieuwe rol die hem in staat stelt met andere ogen naar zijn situatie te kijken. Bovendien biedt het hem een vorm van betekenis en erkenning in de zoektocht die hij aflegt.

Er is een database samengesteld van mantelzorgambassadeurs met uiteenlopende achtergronden en ervaringen. Bij workshops, presentaties of spreekbeurten kunnen zij ingezet worden.

Presentatie, workshop, seminar

De MantelzorgWerkplaats kan voor beroepsverenigingen, onderwijsinstellingen, zorg-en welzijnsinstellingen en andere organisaties eenmalige of een reeks van samenkomsten organiseren. Neem contact op voor meer informatie.